Få ditt husdjur att sova gott om nätterna

Alla är vi i behov av en god natts sömn, din fyrbenta vän är verkligen inget undantag. En förutsättning för att ditt husdjur ska må bra är att den får tillräckligt med sömn. Hur kan du ge den de bästa förutsättningarna?

Mitt husdjur leker på natten

Du har säkert upplevt hur din katt eller hund verkar få extra energi på natten. Plötsligt har den där bollen som inte varit intressant på dagen blivit världens roligaste leksak. Ofta handlar det om att djuret är understimulerat, alltså att den har för mycket energi kvar på natten. Ett tips är då att ta en intensiv lekstund med den på kvällen för att göra av med all energi! Håll också hårt på dina egna sömnrutiner så blir det lättare för djuret att göra det.

Sovplatsen är viktig

Precis som vi människor behöver en skön säng, behöver ditt husdjur det också. Kanske vill du inte att din säng ska delas med ditt djur? Då är det bäst att hitta något skönt som blir din ”pälsklings” alldeles egna sovplats. Placera sovplatsen på ett lugn och tryggt ställe och stör inte husdjuret där. Det är viktigt att sovplatsen förblir en plats där man varvar ner, så lek och bus ska helst inte ske i sovplatsen.