Det bästa för din katt

Det finns inget husdjur som är mer populärt och vanligare än katten i Sverige. Förklaringen ligger säkert i att den dels är tillgiven, men samtidigt även självständig och relativt lätt att sköta. Men, som med många andra husdjur finns det regler för hur du ska ta hand om din katt.

Anpassade leksaker

Katten är nyfiken, tycker om att leka och vill bli stimulerad. Trots att den kan vara hemma ensam i längre perioder behöver den aktiveras. Ett enkelt sätt är att införskaffa leksaker anpassade efter dess behov och instinkt av att jaga och fånga.

Hitta något passande till ditt husdjur, det kommer gagna er båda. Ju bättre din katt trivs, dess mer glädje kommer ni att ha av varandra.

Lär känna ditt husdjur

Det finns idag utrustning för att lära känna din katt närmre. Använd till exempel en övervakningskamera som gör att du bevakar den i hemmet via surfplatta eller mobil när du inte är där.

Med en kattkamera som du fäster på din katt, kan du följa dess rörelser utomhus. Dagtid som nattid. Du kan med kameran hjälp spela in katten och framför allt se vad den hittar på när den ger sig ut på äventyr.